Lessen: locatie

LESSEN:

In verband met het coronavirus is er de mogelijkheid tot het online volgen van gitaarlessen waarbij de live verbinding via Skype tot stand wordt gebracht. Daarbij maak ik gebruik van een webcam die een optimale (hd) weergave heeft en speciaal voor dit doel is aangeschaft. Eventuele begeleiding wordt vooraf toegezonden. Voor meer informatie gelieve even contact op te nemen via onderstaand telefoonnummer.

De eerste les is een proefles en geheel gratis. Daarna kan worden bezien of je interesse is gewekt om de lessen te vervolgen. Een lesuur duurt 60 minuten één keer per week of één keer om de veertien dagen Ook kan gekozen worden voor 30 minuten één keer per week. Dat laatste raad ik meestal kinderen aan in verband met het (nog geringe) concentratievermogen. Groepsles is ook mogelijk. De praktijk leert echter dat dit alleen werkt bij maximaal twee personen. Dit heeft te maken met niveau, tijd, talent maar ook de instelling van de deelnemende leerlingen.
Tijdens de lessen is op de locatie Breda geen materiaal nodig. Gitaren en lesmateriaal zijn daar aanwezig. Op de locatie te Schijf wordt wel verzocht het eigen instrument mee te nemen. Uiteraard is het van belang zelf een gitaar te hebben om thuis te kunnen studeren. Bij aanvang wordt gekeken naar aanleg en wens van de leerling. De lesmethode voor gitaarles wordt zoveel mogelijk toegespitst op het individu. Beginners starten met de grondbeginselen van het gitaarspel. Gevorderden kunnen in elke stijl (pop, rock, jazz, blues, metal, fingerpicking, fusion, latin, licht klassiek) exact op maat gitaarles krijgen.
Soms willen leerlingen nummers van bepaalde artiesten op de gitaar kunnen spelen. De nummers worden dan op gehoor uitgezocht en uitgeschreven voor de leerling. Dit gebeurt met name op verzoek van bandleden die graag hun partijen uitgezocht en uitgeschreven willen zien.
Notenlezen is geen pré en laat ik in beperkte mate deel uitmaken van de les, tenzij uitdrukkelijk anders gewenst. Naast het notenschrift geef ik les met het zogenaamde tablatuurschrift (specifiek voor gitaar). Ik hanteer daarbij bepaalde muziekprogramma’s (Band in a box en Powertabs, welke laatste gratis is te downloaden, zie link). Deze muziekprogramma’s stellen de leerling in staat om thuis (in een band-situatie) te kunnen studeren. De behandelde lesstof wordt naar de leerling gemaild, waarna hij/zij thuis achter de pc kan oefenen.
Hoe goed en hoe snel iemand (beter) gitaar leert spelen is afhankelijk van zijn/haar eigen inzet, tijd en talent.

In sommige gevallen geef ik ook basgitaarles. Hoewel ik het instrument beheers, geef ik tot een bepaald niveau les waarna ik de leerling doorverwijs naar een basgitaardocent om zijn/haar spel te kunnen verdiepen en leren beter te improviseren. Dit laatste omdat basgitaardocenten vaak wat dunner bezaaid zijn.
 
ga naar de winkel

Diverse audio Paul