Lessen:


De eerste les is een proefles en geheel gratis. 
We kijken dan of je interesse is gewekt om de lessen voort te zetten. Je kunt kiezen voor één lesuur (duur: 60 minuten) één keer per week of één keer om de veertien dagen. Ook kun je kiezen voor een lesuur van 30 minuten één keer per week. Dat laatste raad ik meestal kinderen aan in verband met het (nog geringe) concentratievermogen. Groepsles is mogelijk maar de praktijk leert dat dit alleen werkt bij maximaal twee personen. Dit heeft te maken met niveau, tijd, talent maar ook de instelling van de deelnemende leerlingen.

Gitaren en lesmateriaal zijn aanwezig. Uiteraard is het van belang zelf een gitaar te hebben om thuis te kunnen studeren. 

Lesmethode

Bij aanvang wordt gekeken naar aanleg en wens van de leerling. De lesmethode voor gitaarles wordt zoveel mogelijk toegespitst op het individu. Beginners starten met de grondbeginselen van het gitaarspel. Gevorderden kunnen in elke stijl (pop, rock, jazz, blues, metal, fingerpicking, fusion, latin, licht klassiek) exact op maat gitaarles krijgen.

Het lesmateriaal geef ik je tijdens de les mee of mail ik je wanneer je dat nodig hebt om te kunnen werken met bepaalde muziekprogramma's die ik gebruik.

Wil je een bepaald nummer leren spelen, dan wordt deze op gehoor uitgezocht en uitgeschreven. Dit gebeurt met name op verzoek van bandleden die graag hun partijen uitgezocht en uitgeschreven willen zien.

Notenlezen is geen pre en laat ik in beperkte mate deel uitmaken van de les, tenzij uitdrukkelijk anders gewenst. Naast het notenschrift geef ik les met het zogenaamde tablatuurschrift (specifiek voor gitaar). Ik hanteer daarbij bepaalde muziekprogramma’s. Deze muziekprogramma’s stellen de leerling in staat om thuis (in een band-situatie) te kunnen studeren. De behandelde lesstof wordt naar de leerling gemaild, waarna hij/zij thuis achter de pc kan oefenen.
Hoe goed en hoe snel je (beter) gitaar leert spelen is afhankelijk van jouw eigen inzet, tijd en talent.

Er is ook de mogelijkheid tot het online volgen van gitaarlessen waarbij de live verbinding via Skype tot stand wordt gebracht. Daarbij maak ik gebruik van een webcam die een optimale (hd) weergave heeft en speciaal voor dit doel is aangeschaft. Eventuele begeleiding wordt dan vooraf toegezonden. 
 
ga naar de winkel

Diverse audio Paul